يك متخصص تغذيه و رژيم درماني در يزد گفت: كم خوني بويژه فقر آهن مشكلي است كه در اغلب مادران ديده مي شود؛ مادران باردار به دليل توسعه حجم خون و به هم خوردن تعادل سلول هاي خوني و حجم خون مستعد كم خوني هستند.

دكتر حسن مظفري  گفت: با شروع ماه چهارم بارداري تعداد زيادي از مادران باردار بايد از مكمل هاي آهن دار استفاده كنند كه توسط پزشك براي آانها تجويز مي شود.

وي افزود: زن باردار بايد از مصرف مواد غذايي كه جذب آهن را مختل مي كند مانند قهوه و چاي پررنگ پرهيز كنند. همچنين مصرف ميوه جات و سبزيجاتي كه ويتامين C دارند مي توانند به جذب آهن بيشتري در دستگاه گوارش آنها كمك كنند. 

وي يكي ديگر از منايع تامين آهن براي مادران باردار را استفاده از فرآروده هاي گوشت قرمز دانست. 

وي در خصوص نياز به كلسيم در مادران باردار نيز گفت: مادر باردار نياز به كلسيم بيشتر از 1200 ميلي‌گرم در روز دارد كه اين مقدار يك و نيم برابر نياز افراد عادي است و بهترين منبع براي تامين آن مصرف لبنيات مي باشد. 

دكتر مظفري افزود: مادران باردار نبايد از مصرف شير و فرآورده هاي آن غافل شوند و مصرف 2 تا 3 ليوان شير در روز توصيه مي شود. همچنين مصرف انواع ماهي ها علاوه بر جذب پروتئين مي تواند بخشي از كلسيم مورد نياز‌ آنها را نيز تامين كند. 

وي يكي از مشكلات مادران باردار را بيماري يبوست دانست و تصريح كرد: مصرف ميوه، سبزيجات و نان سبوس دار باعث مي شوند دستگاه گوارش عملكرد بهتري داشته باشد. 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا